Werkwijze

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door gebruik te maken van het aanmeldformulier of door te bellen of mailen met de praktijk. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om een afspraak voor een eerste gesprek in te plannen. Wanneer er een datum en tijd vastgelegd is, ontvangt u een mail met daarin informatie over het intakegesprek. Er worden twee vragenlijsten naar u toegestuurd die de klachten in beeld brengen. Wanneer u voorafgaand aan uw aanmelding vragen heeft, kunt u uiteraard contact opnemen.

Eerste gesprek
De start van de behandeling is het intakegesprek, waarin er uitgebreid stil gestaan wordt bij de reden van uw aanmelding. Samen met u worden de klachten in kaart gebracht en wordt er ingezoomd op uw hulvraag. Er wordt bekeken op welke manier de behandeling vorm gegeven kan worden. In een eerste gesprek gaat het er dus om dat er een globale indruk ontstaat van wat er aan de hand is en wat er nodig is. Tevens is het een moment van kennismaking, waarbij u kunt nagaan of u zich prettig voelt. Eén van de voorwaarden voor een goed lopende therapie is immers dat u zich prettig en vertrouwd voelt.

Behandeling
Naar aanleiding van het intakegesprek en alle informatie die daaruit voort gekomen is, wordt er samen met u een behandelplan opgesteld waarin beschreven staat aan welke doelen gewerkt gaat worden. Hoe een behandeling er inhoudelijk uit komt te zien, hangt af van de persoon en de reden van aanmelding en kan dus niet onder één noemer gevat worden. Conneczie hecht er waarde aan de behandeling zoveel mogelijk op maat vorm te geven. In alle gevallen geldt dat de behandeling zal bestaan uit individuele gesprekken. Vaak vloeit uit de gesprekken een opdracht voort waar u tussen de gesprekken door mee aan de slag kan. Er kan ook gebruik gemaakt worden van e-health modules waar u buiten de gesprekken mee kan werken. In de regel vindt een gesprek plaats op de praktijk, echter is het altijd mogelijk er voor te kiezen om het consult online plaats te laten vinden. 

Het verloop van de therapie wordt regelmatig met u geëvalueerd. Indien wenselijk en alleen met uw toestemming vindt er overleg plaats met de huisarts. Zowel aan het begin als aan het eind van de therapie wordt uw huisarts, indien u daar toestemming voor geeft, middels een korte brief geïnformeerd over de behandeling.
 
De behandeling is uiteraard vertrouwelijk. Uw gegevens worden zorgvuldig bewaard, conform de Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst (WBGO) en de AVG. Zonder uw toestemming worden er geen gegevens aan derden verstrekt. 
Wij zijn gehouden aan de beroepscode voor psychologen. De praktijk heeft bovendien in 2018 een kwaliteitsvisitatie met goed gevolg doorlopen; de praktijkvoering voldoet aan de eisen en normen van het LVVP. Daarnaast hebben de behandelaren een geldig kwaliteitsstatuut. Tevens bevordert en bewaakt het BIG-register de kwaliteit van onze beroepsuitoefening. Mocht u toch klachten hebben waar we niet samen uit kunnen komen, dan kunt u daarmee terecht bij de klachten- en geschillenregeling van P3NL (https://www.p3nl.nl/klachtenregeling/algemeen).

De praktijk heeft geen crisisdienst. Indien sprake lijkt te zijn van een crisissituatie, neemt u dan contact op met uw huisarts of - tussen 17:00 en 08:00 uur - met de huisartsenpost (0900-3322222).

Psychologisch onderzoek
Het effect van de behandeling wordt in kaart gebracht door middel van een vragenlijst die de klachten in beeld brengt. U wordt gevraagd in ieder geval aan het begin en het eind van de therapie deze vragenlijst in te vullen. Aan het eind van de behandeling wordt er bovendien standaard een clienttevredenheidsonderzoek aan u toegestuurd. Afhankelijk van de klachten, de hulpvraag en het verloop van de behandeling kan er kort / screenend psychologisch onderzoek ingezet worden. 

Met de ingang van het zorgprestatiemodel op 1 januari 2022 wordt een zorgvraagtype vastgelegd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst: HoNOS (Health of the Nation Outcome Scales). Deze vragenlijst wordt ingevuld door uw behandelaar. De uitkomst geeft o.a. weer hoe uw sociaal en geestelijk functioneren op het moment van invullen is. Het zorgvraagtype dat hieruit afgeleid wordt, geeft informatie over uw zorgvraag en wordt gebruikt bij het opstellen van een behandelplan en het evalueren van het therapieproces.